Süt verimi Kg/gün | Sütteki yağ oranı (%) | Kuru Madde ( Kg KM) | Ham protein (gr/gün) | Enerji NEL (MJ/gün) | Ham sellüloz (gr/gün) | Ca (gr/gün) | P (gr/gün) |
20 | 3,7 | 16 | 2149 | 96,6 | 2883 | 81,3 | 50,6 |
25 | 3,6 | 17,27 | 2579 | 110,9 | 3109 | 97,3 | 60,3 |
30 | 3,5 | 18,36 | 2999 | 124,8 | 3306 | 113,4 | 70,1 |
35 | 3,5 | 19,29 | 3424 | 139,7 | 3473 | 129,4 | 79,8 |
40 | 3,5 | 20 | 3849 | 154,6 | 3610 | 145,5 | 89,6 |
45 | 3,5 | 20,65 | 4274 | 169,5 | 3717 | 161,6 | 99,3 |
Karma yemin içeriği | En az %16 HP; 2400 ME k.cal/kg | En az %18 HP; 2500 ME k.cal/kg | En az %21 HP; 2900 ME k.cal/kg | |||
Rasyonlar | A | B | A | B | A | B |
Yem maddeleri | Miktar (%) | Miktar (%) | Miktar (%) | Miktar (%) | Miktar (%) | Miktar (%) |
Arpa | 30 | 23 | 10 | 13,3 | - | - |
Buğday | - | 18,4 | 11,4 | 26 | 26 | 22,8 |
Çavdar | 9,4 | - | - | - | - | - |
Mısır | - | - | 15 | - | 20 | 30,5 |
Buğday kepeği | 20 | 30 | 20 | 18 | - | - |
A.T.K (en az %28HP'li) | 15 | 15 | 15 | 17 | 17 | 7,9 |
P.T.K (en az %30HP'li) | 15 | 10 | 12 | 12 | - | - |
S.F.K (en az %42HP'li) | - | - | 8 | 5 | 26 | 32 |
Bitkisel yağ | - | - | 3 | 2,5 | ||
Melas | 7 | - | 5 | 5 | 3,8 | - |
Di kalsiyum fosfat | - | - | - | - | 1 | 1 |
Mermer tozu | 3 | 3 | 3 | 3 | 2,5 | 2,5 |
Tuz | 0,5 | 0,5 | 0,5 | 0,6 | 0,5 | 0,7 |
Sodyum bikarbonat | - | - | - | - | 0,1 | - |
Vitamin+mineral premiksi * | 0,1 | 0,1 | 0,1 | 0,1 | 0,1 | 0,1 |
TOPLAM | 100 | 100 | 100 | 100 | 100 | 100 |
Canlı ağırlık(kg) | 500 | 550 | 600 | 600 | 600 | 600 | ||||||
Sütte yağ (%) | 3,7 | 3,6 | 3,6 | 3,5 | 3,5 | 3,5 | ||||||
Ort. Süt verimi (kg) | 20 | 25 | 30 | 35 | 40 | 45 | ||||||
Rasyonlar | Miktar (kg/gün) | Miktar (kg/gün) | Miktar (kg/gün) | Miktar (kg/gün) | Miktar (kg/gün) | Miktar (kg/gün) | ||||||
Yem maddeleri | A | B | A | B | A | B | A | B | A | B | A | B |
Kuru ot(I.kalite) | - | - | - | - | 4 | 2,5 | 5 | 3 | - | 4,5 | 4 | |
Kuru ot(II.kalite) | 1 | 3 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Kuru yonca otu | 4 | - | - | 4 | - | 3 | 3,5 | - | 2,5 | 4 | - | - |
Kuru fiğ otu | - | - | 2 | - | - | - | - | - | - | - | 1 | 2 |
Buğday samanı | 1 | 0,5 | 1,5 | 1 | - | - | - | - | - | - | - | |
Mısır silajı(%30KM'li) | 19 | 9 | 22 | 20 | 20 | 20 | 10 | 25 | 20 | 22 | 12 | 8,5 |
Fiğ+Arpa silajı | - | 9 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Triticale silajı | - | - | - | - | - | - | 8 | - | - | - | - | - |
Arpa | - | 1 | 1 | - | 1 | 1 | 1 | - | - | - | - | 1 |
Ayçiçeği küsp. (en za%28HP'li) | - | - | 1,3 | 1,3 | 0,8 | - | 1,3 | - | - | - | - | |
Süt yemi (%16 HP; 2400 ME k.cal/kg) | 5 | 5,3 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Süt yemi (%18 HP; 2500 ME k.cal/kg) | - | - | 6 | 8 | 8 | 9,5 | - | - | - | - | - | - |
Süt yemi (21 HP; 2900 ME k.cal/kg) | - | - | - | - | - | - | 9,6 | 8 | 12 | 12,5 | 16 | 16 |